What is the relationship between menstruation and candidiasis?
Økovor blog

Hvad er sammenhængen mellem menstruation og candidiasis?

Hvis du bemærker ændringer i dit G-punkt i løbet af menstruationsdagene, der forårsager kløe, smerter og andet ubehag, der er typisk for en vaginal infektion, skal du ikke bekymre dig.... Mange kvinder er gået gennem denne situation! Det vigtigste i sådanne tilfælde er at tale roligt, blive informeret og blive behandlet med det samme.


Men hvorfor er candidiasis forbundet med menstruation?

Menstruationscyklussen er forbundet med flere psykologiske og fysiske faktorer, som kvinder oplever. Dette skyldes, at vores krops immunitet står over for forskellige hormonelle udsving i den præmenstruelle periode, hvilket gør os mere modtagelige over for situationer såsom forekomsten af ​​vaginale infektioner.

Under menstruationscyklussen, østrogen og progesteron niveauer stiger, og med dem muligheden for vaginale infektioner, da pH bliver ubalanceret på grund af udskillelse af celleaffald og dannelse af endometrieskalaer, og temperatur og fugtighed i skeden skaber et ideelt miljø for udviklingen af svampe såsom Candida Albicans.


Tips til at minimere risikoen for candidiasis

Menstruation kan være en af ​​de afgørende faktorer for forekomsten af ​​candidiasis hos mange kvinder. Derfor er det vigtigt at overveje nogle tips, der vil hjælpe os med at reducere sandsynligheden for en sådan infektion.

Tip nr. 1 - Meditation:

For at minimere psykologisk ubehag anbefales det at meditere før, under og efter perioden for at finde mental ro og fysisk og følelsesmæssig stabilitet.

Tip nr. 2 - Intimhygiejne:

Ud over psykologiske faktorer ønsker mange kvinder at være helt friske og rene under menstruationen. Derfor har vi nogle gange tænkt, at det er en god idé at bruge sæbe, men i virkeligheden kan det føre til en dysregulering af vaginal pH, hvilket øger muligheden for svampe og infektioner.

Det er bedst at give afkald på lavementerne og beholde din hygiejnerutine på de øvrige dage i måneden!

 

Tip nr. 3 - Brug hygiejnebind eller tamponer:

Hvis du er tilbøjelig til vaginale infektioner, bør du undgå at bruge tamponer og engangs- eller plastikbind i længere perioder, da både temperatur og luftfugtighed stiger, hvilket fører til vækst af bakterier og svampe.

I disse tilfælde kan du bruge naturlige stofprodukter, der er egnede til brug på badeværelset.

Afhængig af din krop og din læges anbefalinger, kan du også bruge andre metoder.

Husk, at det er meget vigtigt at kende din krop, så du kan genkende, når der er noget galt. Det er vigtigt, at din gynækolog rådgiver dig om, hvad der kan være den bedste mulighed for at behandle trøske.

Lad os ikke være bange for at tale om vaginale infektioner – lad os behandle gærinfektioner uden skam og hjælpe hinanden med at opnå optimal intim sundhed!

Tidligere
Hudpleje under menstruation
Næste
Hvorfor skifte til menstruationstrusser?

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.