What you need to know about our menstrual underwear
Økovor blog

Hvad du skal vide om vores menstruationsundertøj

Sådan virker menstruationstrusser


Omkring en fjerdedel af verdens befolkning har menstruation, og en kvinde bruger i gennemsnit 12.000 tamponer i sin levetid - grund nok til at undersøge alternativ menstruationshygiejne!

Menstruationsundertøj er baseret på designet af behagelige og smukke trusser med integreret absorberende pude, som består af flere lag:

 • Det første lag sikrer, at du altid føler dig tør og leder væsken til det andet lag.
 • Dette efterfølges af et antibakterielt og absorberende lag. Dette lag er lavet for at forhindre spredning af bakterier og ubehagelige lugte. Afhængigt af producenten og modellen absorberer laget desuden mængden af ​​en til tre blødende tamponer.
 • Det yderste lag er lavet af en væsketæt membran, så bukserne forbliver pletfri. Og vel at mærke, den er åndbar, så du behøver ikke bekymre dig om, at den skader din hud.

  I princippet kan du vaske menstruationsundertøj ved 40 grader sammen med resten af ​​dit tøj. Det anbefales dog, at du skyller dem på forhånd og undgår at bruge skyllemidler og blegemiddel samt tørretumblere og strygejern.

  Bæredygtighed og alternativer


  Udefra ligner menstruationstrusser normalt undertøj. Trusserne er kun en til to millimeter tykkere i skridtet.


  Menstruationsundertøj kan bruges i fem til syv år uden at miste deres antibakterielle virkning. Dette gør tøjet meget mere bæredygtigt sammenlignet med tamponer og bind, der ligner menstruationskopper. Begge produkter hjælper dig med at reducere forurening.

  Hvor længe kan du have menstruationsundertøj på?

  Du kan have menstruationstrusser på både på dage med let blødning og på dage med kraftig menstruation. Husk at disse absorberende trusser også er velegnede til kvinder med blæresvaghed. Har du en kraftigere menstruation, kan du også kombinere trusser med andre produkter såsom menstruationskopper eller tamponer, hvis du føler dig mere selvsikker.

  Hvis du vil undgå traditionelle menstruationsprodukter, anbefaler producenterne at skifte undertøj mindst hver sjette time for kraftige blødninger og hver tolvte time for regelmæssige blødninger. Hvis du rejser, er det bedst at have en genanvendelig taske, hvor du trygt kan opbevare brugt undertøj.

  Hvor mange trusser har man brug for til én menstruation?

  Vi anbefaler at have mindst fire eller fem trusser i samme periode, men det afhænger af, hvor lang og tung en kvindes menstruation er. Husk at de kan vaskes i hånden eller sammen med resten af ​​vasketøjet, så hvis du vasker dem hver dag, kan du bruge dem igen og igen inden for samme periode.

  Tidligere
  Hvordan renser du dine menstruationstrusser?
  Næste
  Hudpleje under menstruation

  Efterlad en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.