Is the menstruation cup safe to use?
Økovor blog

Er menstruationskoppen sikker at bruge?

Lad os starte fra begyndelsen... Er menstruationskoppen så ny, som vi tror?

Slet ikke, det er ikke så nyt et produkt, som du måske tror. Faktisk har det eksisteret siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede.

Er menstruationskoppen virkelig sikker?

Menstruationskoppen er en type lille beholder, der indsættes i skeden for at opsamle menstruationsblod. En metaanalyse offentliggjort i The Lancet i august 2019 konkluderede, at menstruationskoppen er et sikkert alternativ.
                                                                                                           

Kan jeg udvikle toksisk shock-syndrom, hvis jeg bruger det?

Først og fremmest, lad os ikke slå unødvendig alarm. Toksisk shocksyndrom (TSS) er blevet beskrevet både hos kvinder, der bruger tamponer, og hos kvinder, der bruger menstruationskopper. Der er dog ingen grund til panik, da dette er yderst sjældent.

Og hvad er TSS eller toksisk shock syndrom overhovedet?

Toksisk shocksyndrom er en alvorlig sygdom forårsaget af toksiner frigivet af bakterierne Staphylococcus aureus eller Streptococcus pyogenes.
Staphylococcus aureus findes sædvanligvis på huden og slimhinderne hos mennesker uden at forårsage problemer eller forårsager nogle gange mindre hudinfektioner, som ikke er alvorlige. På andre tidspunkter kan de dog forårsage livstruende problemer, hvis de kommer ind i blodbanen og beskadiger organer.
Streptococcus pyogenes er en patogen kim, der ofte forårsager milde infektioner såsom pharyngotonsillitis. Ligesom Staphylococcus aureus kan det også forårsage andre alvorlige og livstruende infektioner.

Hvordan opstår en infektion?

Infektion med disse bakterier kan forekomme hos både mænd og kvinder gennem huden (sår, forbrændinger eller operation), vagina eller hals. De fleste udsatte personer udvikler dog ikke toksisk shock-syndrom, en meget alvorlig tilstand forårsaget af de toksiner, der frigives af disse bakterier.


Hvad med menstruationskoppen?

Forklaringen på forekomsten af ​​toksisk shock syndrom som følge af brugen af ​​tamponer og kopper er at det ophobede menstruationsblod begunstiger overvæksten af ​​disse bakterier, som så kan komme ind i blodbanen gennem vaginalslimhinden og frigive de toksiner, der er ansvarlige for denne meget alvorlige tilstand.

I dag anbefales det at skifte tamponer ofte og være opmærksom på korrekt hygiejne af koppen for at undgå risikoen for overvækst af disse bakterier i det akkumulerede menstruationsblod.

I håber dette indlæg var nyttigt, og vi ser frem til at byde dig velkommen med nyt indhold snart! Du kan også følge os på Facebook og Instagram.

Næste
Hvordan renser du dine menstruationstrusser?

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.