Skin care during menstruation
Økovor blog

Hudpleje under menstruation

Har du nogensinde lagt mærke til, at lige før din menstruation bliver din hud lidt mere fedtet, og den frygtede "menstruationsakne" dukker op, den akne, der vises på din hage eller kæbe? Eller at din hud føles super blød og fugtet og skinner lidt stærkere bagefter? Vidste du, at din kost og din menstruationscyklus spiller en MEGET VIGTIG rolle for, hvordan din hud ser ud og føles?

Længden af ​​menstruationscyklussen er forskellig for hver person, ligesom varigheden af ​​hver fase er. Hold dagbog eller brug en menstruationstracker-app og noter, hvordan din hud ændrer sig i løbet af din menstruation - fra fedtet til tør på få dage. På denne måde kan du finde den mest afbalancerede hudplejerutine, der matcher dine hormonelle ændringer.

Her er nogle tips til, hvordan du balancerer din hudpleje med hormonelle ændringer.

Fase 1: Follikulær fase

Varighed: 7-10 dage

Den follikulære fase begynder efter afslutningen af ​​menstruationen. Folliklerne i æggestokkene forbereder frigivelsen af ​​et nyt æg. Østrogen begynder at stige for at fortykke livmoderslimhinden for senere at rumme et æg.

I follikulærfasen er din hud på sit højeste, og dit ansigt stråler ✨. Når østrogenniveauet stiger, bliver huden tykkere, porerne bliver mindre og kollagenproduktionen øges.

Boost din glød ved at eksfoliere hver anden dag for at fjerne døde hudceller.

Fase 2: Ægløsningsfase

Varighed: 3-4 dage

Ægløsningsfasen er det tidspunkt, hvor æggestokkene frigiver et æg i livmoderen (dvs. når du har ægløsning). På tidspunktet for ægløsning forbliver østrogenniveauet forhøjet, og kroppen begynder at producere luteiniserende hormon, som kan gøre huden fedtere og forårsage pletter.


I løbet af dette tidsrum skal du undgå at påføre for meget makeup og fugtighedscreme og vælge en blid, ikke-komedogen rengøringsmiddel.

Prøv også at inkorporere tørbørstning i din daglige rutine for at hjælpe dine lymfeknuder med at balancere den pludselige stigning af østrogen. Brug af en rensende maske er også en fantastisk måde at rense dine porer på.

Fase 3: Lutealfase

Varighed: 10-14 dage

Nøglen til hudpleje i denne fase er at forblive hydreret og øge dit indtag af vand og antioxidanter i din kost. Fortsæt din hudplejekur fra ægløsningsfasen, og hvis du bemærker de irriterende symptomer, så prøv at skifte til en salicylsyrerens til hudpleje før perioden. Din hud er mere følsom under menstruation, så påfør en nærende fugtighedscreme eller en fugtgivende og beroligende maske for at holde den hydreret.

Fase 4: Menstruationsfase

Varighed: 3-7 dage

Dagen er kommet: Din menstruation er her! Progesteronniveauet falder hurtigt, og østrogenniveauet er lavt.

I de første dage af din menstruation er din hud stadig en smule mere følsom end normalt, og der kan stadig forekomme bumser. Af denne grund vil din hud fortsat være fedtet, tør, mat, plettet og ujævn. Oprethold pH i dit intime område med naturlige produkter såsom menstruationsvask.Fortsæt med at bruge et rensemiddel med salicylsyre i begyndelsen af ​​din menstruation syre til at bekæmpe acne under menstruationscyklussen. Antiinflammatoriske og antioxidantmasker er også gode til at give huden det ekstra boost, den har brug for.

Tidligere
Hvad du skal vide om vores menstruationsundertøj
Næste
Hvad er sammenhængen mellem menstruation og candidiasis?

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.